miha wrote:Majke ti kako ovo zvuči debilno... Ne razumijem zašto Skype na Facebooku, ako se može instalirati samo program. Ok, Skype tj. Microsoft želi preko Facebooka privuči ljude jer će najvjerovatnije morati napraviti Skype acc kako bi koristili tu uslugu. Al' onak, koji mozak trebaš biti da ne skužiš o ćemu se radi. :S Na kraju će valjda ljudi shvatit da postoje i druga mjesta za tipkanje osim Facebooka.
totalno si krivo sve shvatio; sada ćeš moći direktno iz Facea obavljati videopozive, bez da moraš za to instalirati Skype niti išta drugo; dakle Skype usluga direktno integrirana unutra; a video i voice pozivi su glavna stvar za što se Skype koristi, a ne tipkanje... tipkanje je tek usputno (be obzira što ga hrpa ljudi koristi samo za dopisivanje); ja osobno vrlo često zovem ljude preko Skypea, a pogotovo one izvan Hrvatske; i neće ljudi onda na kraju "shvatit da postoje i druga mjesta za tipkanje osim Facebooka", kako ti reče, nego će velika hrpa ljudi biti sretna što za video pozive više ne mora instalirati neku aplikaciju (Skype), nego već to ima iz Internet preglednika, logiravši se na Face; tome će pogodovati i što se Skype i Facebook kontakti mogu "spojiti", pa će sigurno dobar dio ljudi odlučitit se u nekom skorom vremenu koristiti samo Face, koji jednako dobro radi na svim platformama (Win, Lin, Mac, Android, iitd.), a sve što ti treba je samo pristup Internetu...
poprilično sam siguran i da će se u neko dogledno vrijeme Skype i Face accounti spojiti u jedno, kao što je bilo s Googleom i Youtubeom i s jednim accountom onda možeš koristit oboje;
miha wrote:Ja bih bio sretan kad bi oni prestali radit budale od nas sa tim paketima i uveli flat net pa lagano Skype instaliramo svi...
a šta te sprječava da sad imaš instaliran Skype na mobu? ja ga imam već godinu dana, otkako sam kupio mobna koji se može instalirat Skype (dok, jel, skoro svaki mob može na Face - vidiš?); osim toga, danas skoro svugdje možeš naići na slobodan WLAN i možeš tako bez problema koristiti Skype na mobu; jedino, Skype za Symbian (Nokia) za sada ne podržava video pozive, ali vjerujem da će uskoro i tome doći kraj...
miha wrote:Ako pričaš za Hrvatsku onda to možda i je slučaj iako nisam čuo da je bilo kojem kolegi trebao Facebook. U Europi te recimo bolje gledaju i imaš veće šanse za posao ako nemaš profil jer su manje šanse da će neki poslovni planovi izaći van firme. Istina.
ne, ne pričam za Hrvatsku; jer i Hrvatska ima isto ogledno stanje kao i većina zemalja; nisi čuo za svoje kolege jer niste "ograničeni" što se tiče informacijskih tehnologija, ali velik broj internet korisnika, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu jest; pogledaj - sve velike firme imaju ne samo svoje Facebook profile, nego i daju i pomoć, savjete, podršku preko Facebooka; zašto? pa kad je većina onih koji će takvu pomoć tražiti sigurno na Facebooku...
žišku?