Put u Budimpestu je bio prilicno zanimljiv, a mogu reci na kraju i dosta dobar za hrvatske igrace. Nas 5 je krenulo iz Osijeka, Deda, Lendvaj, Kuka, Vlahovic i ja. Ovaj put je bilo oko 70 igraca, a igrao se PTQ BArcelona. Format je bio Modern, a ja sam igrao afinity. Sto su igrali ostali ne znam, jer su mi deckovi u formatu potpuno nepoznati. Uglavnom bile su u pitanju neke kontrole, urzini lendovi, Emrakuli i slicne stvari.
U modernu su artifact lendovi banani, pa mi se to u pocetku ucinilo kao problem, ali ovaj put sam odlucio doci dan prije u Osijek i testati deck. Deck s epokazao izuzetno jak, a i trpio bi muligan do 5 karata bez problema. Za razliku od starog afinitija nema nista za vucenje karata.
Na turniru su bili igraci iz Hrvatske, Srbije, Madjarske, Slovacke, Ceske, RUmunjske i cini me se 4 Austrijanca. Uglavnom prilicno jaka konkurencija. Da sad ne opisujem cijeli tok turnira, mogu reci da smo Matija i ja zavrsili u top 8 sto je poprilican uspjeh. IMali smo 4 pobijede i 2 nerijesena. To je mene nekim cudom svrstalo na 8 mjesta i 15 nagradnih bustera. U 1/4 finalu sam igrao protiv decka protiv kojeg sam igrao u prvom krugu i lagano dobio, pa mi s eto ucinilo prilicno dobrim nakon sto sam ga dobio prvu partiju u 3. krugu. MEdjutim nakon sto je on sajbordao 15 kartata situacija se promijenila. Izgubio sam 2 partije zaredom i to prilicno gusto, nakon sto je protivnik topdeckao oba puta. Ipak ulazak u top 8 mi je prilican uspjeh, a moram naglasiti da je drugi HR igrac MAtija Vlahovic osvojio turnir i time usao na Pro tour Barcelona sa placenim troskovima od strane Wizardsa. 2 Hrvata u top 8, od kojih je jedan osvojio turnir je ovaj put u Budimpestu ucinio prilicno zabavnim. Iducu subotu igramo ponovo PTQ BArcelona, ali ovaj put u Sofiji.
EDIT: Zaboravih jako bitnu stvar, hvala Famiju na fotoaparatu, jer sam ja zaboravio svoj. E i hvala za draft

Imamo dovoljno vremena da mrzimo, ali nemamo dovoljno da volimo jedni druge...