*Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Rasprave o svemu, što god vam padne napamet

Moderator: Zel Uneec

*Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby Hitman » 08.12.2010., 19:11

Ovaj topic nek' nam posluži kao mjesto gdje možemo prokomentirati određene slučajeve s policijom, sudstvom ili drugim zakonodavnim tijelima, s kojima smo mi (ajkule) ili drugi ljudi imali problema! Također se mogu ostaviti i pozitivni primjeri ako ih doživimo...

Za početak bih volio da čujem vaše mišljenje dragi forumaši o "auto-ubojicama" i "tatinim sinovima" koji su počinili teške prekršaje, a da za to nisu propisno kažnjeni ili uopće nisu kažnjeni..

Već godinu dana internetom kola pismo ogorčenih roditelja nesretno preminule 29-godišnje Jasmine Čelice iz Pule. Prije tri i pol godine Jasminu, kći Sonje i Nebojše Čelice, pregazio je automobil na pješačkom prijelazu u Zagrebu. Ispostavilo se da je automobilom upravljao sin ličkog tajkuna Jerka Leke. Marko Leko za ubojstvo 29-godišnje Jasmine osuđen je uvjetnom kaznom, a zgrožena javnost se zajedno s nesretnim roditeljima još jednom zapitala kakve to poruke odašilje hrvatsko pravosuđe. Podsjetimo samo na neke:

Pod kotačima BMW kojim je upravljao 17-godišnji Ivan (također moćnog prezimena) Primorac u jesen 2002. godine u Makarskoj živote su izgubile 16-godišnje Ana Andrijašević i Kate Erceg. Ivan Primorac tada je bio maloljetnik bez vozačke dozvole. Osuđen je na dvije i pol godine zatvora, a kazna je smanjena na dvije godine jer "potječe iz obitelji društveno prihvatljivog ponašanja".

Makarane je u rujnu prošle godine šokirala presuda sutkinje Miroslave Lipanović koja je Damira Maršića kaznila sa 60 dana društveno korisnog rada (!) jer je dvije i pol godine ranije pregazio tada 12-godišnjeg dječaka Roka Vranješa. Sud je nepravomoćno donio presudu kojom je vozač osuđen na pola godine bezuvjetne zatvorske kazne, koja je zatim zamijenjena društveno korisnim radom. Roka je zgazio na putu prema školi. Dječak je 36 dana nakon nesreće bio u stanju duboke kome, da bi potom izgubio bitku za život.

Potresno pismo nesretnih roditelja preminule Jasmine Čelice u kojem se pitaju imaju li pravo svi jednom ubiti bez kazne (ili samo neki), redakcija Index.hr-a objavila je i prošle godine, a ove, kao i svake naredne, pismo ćemo ponoviti "da slučaj ne prođe zaboravljen, kada ga je već zaboravila pravna država".

Povodom skandalozne odluke sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, kojom je Marku Leki, ubojici naše kćerke Jasmine Čelice, prvostupanjska odluka o zatvorskoj kazni od godinu dana preinačena u uvjetnu kaznu iako mu je u potpunosti dokazana krivica, obraćamo se vama medijima za pomoć, jer je našim zakonima nama roditeljima uskraćeno bilo kakvo daljnje pravo žalbe.

Zaobišao zaustavljeno vozilo i pri punoj brzini Jeepom naletio na Jasminu, odbacio je 25 metara

Naša je kći Jasmina Čelica u subotu 16. lipnja 2007. u Zagrebu krenula iz pravca Stare Pešćenice Šulekovom prema Zvonimirovoj. Išla je na posao u knjižaru Profil, gdje je bila zaposlena. Došla je na raskršće Zvonimirove i Šulekove u 14.40 sati. Na nogostupu uz pješački prijelaz čekala je da prijeđe Zvonimirovu. U tom momentu naišlo je vozilo marke Golf, kojom je upravljala vozačica Anđela Došen.Uvidjevši da Jasmina čeka u namjeri da prijeđe cestu vozačica je, kao što je i propisano, zaustavila svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza. Naša je kći krenula, prešla je prvi dio ceste i trećinu drugog djela. U tom trenutku vozilom marke Jeep Cherokee, tada 22-godišnji student veterinarstva Marko Leko u bezobzirnoj vožnji preko pješačkog prijelaza i raskrižja obilazi zaustavljeno vozilo i na drugom pješačkom kojim se kretala Jasmina, svojim vozilom u punoj brzini nalijeće na nju. Od siline udarca odbacio ju je 25 metara, a on se zaustavio tek nakon 46 metara.

Hitna medicinska pomoć je došla brzo, injekcijama adrenalina u srce i elektrošokovima uspjeli su uspostaviti ponovni rad srca. Prevezena je u KBC Rebro Zagreb, gdje su operativnim putem pokušali spasiti njen život. Unatoč velikim naporima liječnika i dozi od 3,5 litre krvi koju je dobila, Jasmina je od težine ozljeda preminula isti dan u 16.20 sati. Dr. Željko Đurić koji je sa svojom ekipom vodio spašavanje, rekao nam je da su pokušali sve što je u njihovoj moći, da je Jasmina bila veliki borac i da se do zadnje sekunde borila za život.

Nakon nesreće se Leko odvezao s mjesta nesreće

U međuvremenu na mjestu nesreće policija je vršila očevid pod vodstvom inspektora Slavka Pranjića. Istražna sutkinja Amanda Snoj, koja je o nesreći bila obaviještena i pozvana nije došla na uviđaj. Pitamo se zašto? Nakon završenog očevida vozaču koji je skrivio nesreću uzeti su uzorci krvi urina radi daljnje analize na alkohol i opijate. Policijski očevid je započeo u 14.55 sati, a završio u 17.10 sati.

Nakon policijskog očevida ubojica našeg djeteta se pušta na slobodu, a omogućeno mu je (ne možete vjerovati) da se sam odveze svojim vozilom, kao da se ništa nije dogodilo. Napominjem da kao 22-godišnjak po Zakonu o sigurnosti u cestovnom prometu, nije smio upravljati vozilom marke Jeep Cherokee, jer je ono veće snage od 75 kW, što nije dopušteno vozačima mlađima od 24 godine. Na mjestu na kojem je usmrtio Jasminu stoji znak ograničenja brzine 40 kilometara na sat. Sudski vještaci su dokazali da je njegova brzina bila minimalno 57 kilometara na sat.

Svakodnevno proživljavamo pakao

Nas je kao roditelje pulska policija obavijestila tri sata nakon nesreće i od tada svakodnevno proživljavamo pakao. Godinu i pol dana čekamo na prvo ročište, nedopustivo dugo, kad je u pitanju smrt, osobito djeteta. U međuvremenu dobili smo izvještaj sa analize uzoraka krvi i urina okrivljenog Marka Leke od Policijske uprave zagrebačke, I. postaje prometne policije. U izvještaju je navedeno doslovno da "Testiranje radi utvrđivanja prisustva opojnih droga nije provedeno iz razloga jer nije uobičajeno da se takva testiranja provode", što je samo povećalo našu sumnju u krajnji ishod ovog slučaja. (Kao da ne postoji želja da se dođe do istine.) Dok smo se snašli prošlo je šest mjeseci, koliko je zakonska obveza da se čuvaju uzorci krvi i urina.Zamislite, ročište je počelo godinu dana nakon što su uzorci uništeni. Isto tako okrivljeniku policija nije izuzela ni mobitel, što nas je još više uvelo u sumnju.

Na prvo ročište u prosincu 2008. godine na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu mi kao roditelji dolazimo, kao i odvjetnici, ali ne i Marko Leko. Njegov odvjetnik Darko Rogan nije priložio pismeno opravdanje, već je usmeno izjavio da je bolestan, kao da smo mi roditelji zdravi, ali tko nas pita. Na drugom ročištu 20. siječnja 2009. pojavio se i Marko Leko, sin poznatog zagrebačkog poduzetnika Josipa Leke i majke Vere. Na pitanje sutkinje Ivančice Cvitanović "osjeća li se krivim za djelo za koje se tereti" izjavio je da se osjeća krivim, ali da Jasminu nije vidio što je sudski prometni vještak opovrgnuo dokazavši da ju je mogao vidjeli već dok se kretala ispred zaustavljenog Golfa, a ona je prešla Golf i još za najmanje 1,5 metara, znači bila je potpuno vidljiva, što je utvrđeno očevidom policije.

Pet prekršaja u godini dana

Okrivljenik se branio izjavama da ima nekakvu očnu bolest i da je tek iz četvrtog puta položio vozački ispit. Na pitanje naše odvjetnice Jadranke Sloković: "Da li je vidio da se vozilo zaustavilo na pješačkom prijelazu" je odgovorio: "Da, vidio sam ga sa 100 metara". Na drugo njeno pitanje: "Što je pomislio kad je vidio da se vozilo zaustavilo pred pješačkim prijelazom?" rekao je: "Mislio sam da je vozilo u kvaru". Iako je u prvoj izjavi rekao da Jasminu nije vidio, u drugoj izjavi rekao je da ju je vidio u zadnjem tisućitom djelu sekunde. U jednoj izjavi je rekao da je počeo odmah sa kočenjem, a u drugoj da uopće nije kočio. Izrazio je žaljenje riječima: "Žao mi je što se to dogodilo", kao da se to dogodilo samo od sebe, a ne da je on uzročnik.

Iz svega proizlazi da je krivnju priznao samo deklarativno, kako bi dobio olakotne okolnosti, što je vidljivo iz njegovih izjava, a to potvrđuju i dvije žalbe koje je uputio drugostupanjskom Županijskom sudu, jednu na koju se žali na visinu kazne, a drugoj na činjenice koje dokazuju njegovu krivicu. Državno odvjetništvo koje zastupa žrtvu tražilo je za počinitelja kaznu zatvora od tri godine i pet godina oduzimanja vozačke dozvole po odsluženju kazne. Pri davanju prijedloga uzeta je u obzir činjenica da je Marko Leko u godinu dana pet puta pravomoćno prekršajno kažnjavan zbog počinjenih prekršaja. Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku presudu se žalilo državno odvjetništvo i okrivljenik.

Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put, nekažnjeno nekome oduzeti život?

Nakon 10 mjeseci čekanja, 3. studenog 2009. godine, na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu Lepe Singer kao predsjednice vijeća te Sonje Brešković Balent i Lidije Vidjak kao članova vijeća, uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke, u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika, odvjetnika Milenka Umičevića, donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leke na visinu kazne te kaznu od godinu dana zatvora zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri godine uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole. Kao olakotna okolnost uzeto mu je to što je mlad, (iako se to računa samo do 21 godine) te da mu je to prvi put. (Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put, nekažnjeno nekome oduzeti život?).

Iako je sudsko vijeće imalo zakonsku mogućnost da odredi kaznu u visini do pet godina zatvora ono se nije odlučilo niti za jedan dan zatvorske kazne. U sudskoj praksi nije uobičajeno da sudsko vijeće smanjuje (poništava) prvostupanjsku presudu, obično je potvrdi ili odredi još veću kaznu. Ovako nešto gotovo je presedan. Iz tog razloga postoji duboka sumnja da je u pitanju korupcija. Mi smo kao roditelji prvu informaciju o drugostupanjskoj presudi dobili od naše odvjetnice Jadranke Sloković, usmeno 4. prosinca 2009. godine. Bili smo šokirani. Ali to još nije sve. Kao roditelji nemamo ni pravo žalbe na takvu skandaloznu presudu. Pravo žalbe nema čak ni državno odvjetništvo koje zastupa žrtvu. Pravo žalbe ima samo ubojica našeg djeteta.

Marko Leko, ubojica Jasmine Čelice, nijedan dan neće provesti u zatvoru i neće platiti ni jednu jedinu kunu kazne

Ovakva presuda po sistemu "Kriv je onaj koga više nema" ne priliči jednoj civiliziranoj zajednici. Svjesni smo da nikakva kazna ne može vratiti život naše Jasmine, ali smo željeli saznati pravu istinu i sačuvati barem njeno dostojanstvo, jer naši voljeni ne mogu se sami braniti. Puno je vozača platilo i plaća novčane kazne za razne prekršaje, a mnogi su otišli i na par dana u zatvor iako nikom nisu oduzeli život. Marko Leko, ubojica Jasmine Čelice, nijedan dan neće provesti u zatvoru i neće platiti ni jednu jedinu kunu kazne. Kakvu to poruku naši suci šalju ostalim vozačima? Zar se pješaci mogu nekažnjeno ubijati? Zar je to poziv roditeljima da sami uzmu pravdu u svoje ruke? Zar to znači da vrtići, škole, autoškole i policija zajedno sa roditeljima, pogrešno uče našu djecu da su na pješačkom prijelazu sigurni. Očigledno je da pred zakonom nismo svi jednaki jer pripadnici tzv. zlatne mladeži iz obitelji podobnih (poput Makarske 2002. godine) prolaze nekažnjeno. Pitamo se bi li to isto sudsko vijeće takvu presudu donijelo da je na takav način poginulo njihovo dijete? Za njih imamo samo jednu poruku: SRAM VAS BILO!

U našoj kući 2,5 godine gore svijeće čekajući pravdu. Nažalost, iako je za pravosuđe ovaj slučaj završen, za nas roditelje još uvijek nije, jer mi smo kažnjeni doživotno. Osuđeni smo na život bez života. Danas smo to mi, a sutra? Molimo vas da o ovome upoznate javnost da se i drugima ne dogodi što i nama.

Ogorčeni Jasminini roditelji,
Sonja i Nebojša Čelica
Pula, 20.12.2009.


Pucajte komentare :cool
Image
User avatar
Hitman
the King
 
Posts: 4711
Joined: 14.03.2006., 07:38
Location: ZU-OS-Dm

Postby hyperion » 08.12.2010., 20:18

Pa moje osobno mišljenje i o policiji i sudstvu je dosta loše. Doživljavam ih kao instrumente vlasti kojima je cilj naplatiti kazne malim ljudima, jer su tzv. uglednici zaštićeni. Ne znam zašto se npr. kao što je u nekim zemljama uvedeno da se visine kazni određuju prema primanjima i imovinskom stanju. Stvarno mi je žalosno kolike su male kazne za one ljude koji su se vozili na autocestama zadnjih par mjeseci brzinom od 240 km/h i dobili su čini mi se kaznu oko 7000 kn, a sama vrijednost automobila je više od milijun kuna. Također isto su u tim zemljama uveli kamere i brzinomjere na cestama pa tko od ulaza do izlaza dođe prije nego što dozvoljena brzina omogućava isto tako dobije zasluženu kaznu. Pa i šef HNS-a Čačić je skrivio nesreću u Mađarskoj gdje je poginuo jedan čovjek pa nikom ništa. Da ja nekog i slučajno pregazim negdje, vjerujem da bih sigurno završio na par godina u zatvoru.
User avatar
hyperion
Heroj ulice
 
Posts: 1534
Joined: 18.03.2006., 11:25
Location: DM

Postby Hitman » 08.12.2010., 22:06

@hyperion - ma slažem se s tobom. nije to iznimka, ovaj gore slučaj, nego je to postala praksa, svi znaju i nitko ništa ne može! nije kršćanski, ali brate baš bi volio da toj sutkinji, toj obitelji i drugima, netko blizak nastrada i onda običan čovjek (iako za napravit takvo sra** ne možeš bit običan čovjek) bude "osuđen" na 60 sati dobrotvornog rada, npr. u hotelu Hilton ili Sheraton, da budemo i skromni.

Žalosno je to, sad sam bio i na nogometu s dečkom iz OS koji je pokupio curu iz Koprivnice mislim, njemu nitko ništa, starci isto neki pravnici i izvukli ga zasad, bez ikakve kazne...

Mi se vraćamo iz ZG, Kris vozi, mene i frenda doma, njega u Bošnjake i od ulaza (table) do prvih kuća ima par kilometara, između toga, zaustavi nas murjak i kaže, vozili ste 70-tak a dopušteno je 50 jel, kazna za to vam je 1000 kuna?! MOooooolim, pa 4h ujutro je, da četiri, nigdje nikoga i mi mu kažemo ovo-ono, i na kraju nam lik "spusti" na 300 kuna.

Sad, mi smo probali "izvuč" se kao i ti pravi kriminalci, ubojice, i eto, nismo fer. On nam je htio zabiberit 100% i uzet 1000 kuna, isto nije fer. I treće, ako je u pravu, i ako je fer policajac, kako može spustit na 300 ( i u džep stavit jel!)? Sve je krivo i u banani...
Image
User avatar
Hitman
the King
 
Posts: 4711
Joined: 14.03.2006., 07:38
Location: ZU-OS-Dm

Postby hyperion » 08.12.2010., 23:30

meni je htio policajac naplatiti 700 kn kazne što mi nije radilo kratko svjetlo po danu u ljetu prije nekih godinu dana. Auto je nov i bio je prije možda mjesec dana na redovnom servisu i uopće nisam primjetio da svjetlo ne radi. Srećom po mene nisam imao drugih prekršaja pa mi je napisao opomenu koja vrijedi godinu dana. Ali hoću reći to da je prvo me znači htio kazniti pošto poto, tek kad je napisao to što je mislio napisati onda me je pitao jel imam rezervne sijalice itd. Uglavnom osjećao sam se kao teški prekršitelj zakona. Mislim za takve stvari možda bi neko usmeno upozorenje bilo dovoljno, ali ne to našoj policiji nije dovoljno. Da sam vozio neki bjesni bmw ili tako nešto vjerojatno me ne bi ni zaustavio.
User avatar
hyperion
Heroj ulice
 
Posts: 1534
Joined: 18.03.2006., 11:25
Location: DM

Postby Hitman » 09.12.2010., 08:11

Ako se već i vode logikom da "zarade" više, onda im je definitivno isplativije zaustavljat BMW X5, Ferrari itd. nego li nas sirotinju hehe :)
Al preglupi su oni da bi to shvatili, ili možda ne oni nego jednostavno njihovi šefovi..
Image
User avatar
Hitman
the King
 
Posts: 4711
Joined: 14.03.2006., 07:38
Location: ZU-OS-Dm

Postby miha » 09.12.2010., 12:10

Ne bi htio prozivati sve policajce ovdje.
miha
Heroj ulice
 
Posts: 4431
Joined: 19.10.2006., 08:00

Postby Hitman » 09.12.2010., 13:18

Dobro miha, slažem se da nisu svi takvi, i ne treba baš generalizirati. Kao kad jedan "pop" napravi glupost (napije se, dijete, pedofilija itd.) onda su svi takvi i svi ne valjaju. Nisam za generaliziranje. A i tema je o pravosuđu i zakonodavstvu (čiji dio je i policija), i na njih gledam kao rak ranu..evo osobnog primjera:

Mom tati je lik provalio u automobil, pošto stari nema ama baš nikakve vrijednosti u autu, čak mu ni radio ne valja hehe, al lik je sve uredno prepipo, našao je čekovnu knjižicu i lapio je! Naravski, dok je stari skužio (ugl. koristi gotovinu) on je ispisao par čekova i pokušao/podigao par tisuća. Sve je to bilo u istom danu, iako je stari odmah otišao u banku (poštanska) i prijavio i njima te su oni ukinuli taj račun (il šta već rade) lik je uspio par čekova unovčit, na ostalim je pao i uhvatili su ga.

Najzanimljiviji dio: Sud uvjetno kazni lika, ma farsa i parodija od obrane, stari popizdio na sutkinju i tog lika (da sam ja bio gađo bi ga s nečim!). A sutkinja ništa, ma dobar je on, popravit će se, ne treba sad ići za strogim kaznama, a najjača stvar lik viče da nije to uradio ioako je policija našla svuda otiske njegove i uhvatili ga s čekovnom i kupljenim stvarima...

E *ebeš mi narod, to ima samo kod nas u Rvackoj :bonk
Image
User avatar
Hitman
the King
 
Posts: 4711
Joined: 14.03.2006., 07:38
Location: ZU-OS-Dm

Postby miha » 09.12.2010., 14:58

Pravosuđe nam i nije jača strana.
miha
Heroj ulice
 
Posts: 4431
Joined: 19.10.2006., 08:00

Postby Magister » 10.12.2010., 00:37

Zivimo u policijskoj drzavi, gdje je policiji jedini cilj puniti proracun, a ne zatvarati kriminalce i provoditi zakon. Nismo mi jedina takva drzava na planeti. Postoji jako malo stvari koje nas mogu izvuci iz ove situacije...
Imamo dovoljno vremena da mrzimo, ali nemamo dovoljno da volimo jedni druge...
User avatar
Magister
Dark templar
 
Posts: 3121
Joined: 20.03.2006., 15:42
Location: Forbidden Planet

Re: *Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby Zel Uneec » 03.02.2012., 09:09

Bug wrote:Tvrtka MAG-D.R.I.V.E. izgubila je spor na Upravnom sudu jer su sustavno kršili zakone tijekom 2009. godine, zbog čega su se žalili, no žalba im je odbijena i presuda protiv njih je postala pravomoćna. Tuženi su i osuđeni jer su, kao što je utvrdio HAKOM, emitirali lažni signal zauzeća telefonske linije u više od dva milijuna telefonskih poziva.

Ta tvrtka je tako 2009. godine sustavno kršila Zakon o elektroničkim komunikacijana u slučaju televizijskih emisija "Sviramo samo za Vas" i "Jackpot", koje su se emitirale na lokalnim televizijama. Gledatelji su nazivali te emisije na 060 brojeve, pri čemu nije emitirana najavna poruka o cijeni poziva i početku naplate poziva, nego lažni signal zauzeća linije, no to se računalo kao ostvaren telefonski poziv. Kako su gledatelji mislili da nisu ostvarili vezu, nazivali su ponovno, a svaki takav "neuspješan" poziv bio im je naplaćen.

Telefonski operateri izdavali su račune krajnjim korisnicima koji su uključivali i zvanje na takve 060 linije s lažnim signalom, što je uzrokovalo brojne prigovore korisnika. HAKOM je sve takve i slične postupke rješavao u korist krajnjih korisnika, a rješenja je potvrdio i Upravni sud.

U skladu s presudom, MAG-D.R.I.V.E. mora ukloniti nepravilnosti i nedostatke, odnosno mora osigurati zakonom propisanu najavnu poruku o cijeni poziva i trenutku od kad počinje naplata, a ujedno pristupni operater Optima Telekom mora omogućiti operaterima usluga s dodanom vrijednošću instalaciju propisane najavne poruke te onemogućiti bilo kakvo naknadno i samostalno mijenjanje instalirane najavne poruke. Naime, cijeli ovaj slučaj je bio moguć jer su i osobe iz MAG-D.R.I.V.E.-a imale mogućnost samostalnog isključivanja/mijenjanja najavne poruke.


da čovjek ne povjeruje... nešto se ipak pokreće... još kad bi kaznili i ostale muljatore koji svojim "kvazi-kvizovima" muzu paru...
Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi je učinio?
Uzet ću čašu spasenja i zazvat ću ime Gospodnje.

(Ps 116, 12-13)
User avatar
Zel Uneec
Linux Jedi
 
Posts: 8703
Joined: 13.03.2006., 20:04
Location: everywhere

Re: *Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby Peter Griffin » 05.02.2012., 08:44

Ja moram priznati da je ovo najoptimističnija vijest koju sam čula u zadnje vrijeme. Zapravo me stvarno obradovala...
"Ovog posljednjeg dana moram te voljeti. ... Možda je točno da smo mi samo trun među željeznim čeljustima života i smrti. Ipak, ja više volim pratiti vrijeme na svom vlastitom satu. Zato letim, i pored svega. Letim s tobom."
User avatar
Peter Griffin
Kanter
 
Posts: 299
Joined: 14.11.2007., 17:51

Re: *Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby hyperion » 06.02.2012., 16:24

Ja još uvijek nisam čuo da je netko vratio pare. Uskok već duže vremena vodi hrpu istraga, neki su nešto i priznali,ali stvarno nisam vidio još nijednu vijest da je netko vratio bar milijun kuna u državni proračun ili negdje drugdje
User avatar
hyperion
Heroj ulice
 
Posts: 1534
Joined: 18.03.2006., 11:25
Location: DM

Re: *Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby Magister » 09.02.2012., 00:01

Samo jedna stvar, bogati nikad ne zavrse u zatvoru, zapitajte se....
Imamo dovoljno vremena da mrzimo, ali nemamo dovoljno da volimo jedni druge...
User avatar
Magister
Dark templar
 
Posts: 3121
Joined: 20.03.2006., 15:42
Location: Forbidden Planet

Re: *Pravosuđe u Republici Hrvatskoj*

Postby miha » 10.02.2012., 01:27

A onaj stari u Americi što je dobio doživotnu ili pun klinac godina. Zataškao je neke poreze, neki bankar ne mogu se točno sjetit...
miha
Heroj ulice
 
Posts: 4431
Joined: 19.10.2006., 08:00


Return to Rasprave globalnih razmjera

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron