Hrvatska nogometna reprezentacija

Za sve ljubitelje, ali i "neljubitelje"

Moderators: Gambith, Hitman

Postby Hitman » 26.07.2011., 11:55

Opet malo o Sammiru koji je dobio čak i "pretpoziv"

Sammir je na Bilićevom popisu jer je igrao dobro "lani u prvom dijelu sezone"

Evo kako je Bilić objasnio (pret)pozivanje Sammira: "Neke stvari prelaze kompetenciju izbornika, ali pošto u tom slučaju nitko nije preuzeo odgovornost, ja ću preuzeti. Gledam ga kao igrača. Sammir je Hrvat, ima putovnicu i želi igrati za reprezentaciju, gledam ga čisto nogometno. Kada će on i hoće li biti pozvan, ovisi o njegovom ponašanju na terenu i van njega, ali i o kvaliteti drugih igrača koji su njegovi konkurenti. Nadam se da će u kontinuitetu pokazati ono što je radio lani u prvom dijelu sezone."

U tekstu koji slijedi, podsjećamo da Sammir nije Hrvat, da Bilić na Sammira ne gleda "čisto nogometno", da njegovo "ponašanje na terenu" nije za poziv u reprezentaciju, jer je tamo mjesecima neprimjetan. Sammir "van terena" je potpuno druga priča - čest je gost noćnih klubova, a nedavno je noć proveo i na policiji jer je vozio pod utjecajem alkohola. Što se tiče "kvalitete igrača koji su mu konkurenti", valjda je i Biliću jasno da su po tom kriteriju ispred njega barem petorica.

Sammir, koji je u Zagreb došao kao 19-godišnjak, nakon što je igrao za mlađe brazilske reprezentacije, nije ništa od ovog, ali je nešto drugo i puno bitnije - štićenik Zdravka Mamića, koji mu (osim po 500 eura za svaki gol), daruje i poziv u reprezentaciju Hrvatske, koja je iznimno atraktivan i blještav izlog za plasman proizvoda na jednako takve adrese i to je jedini razlog glumljenja da je Sammir Hrvat i sjajan igrač.

U Dinamu je gotovo pet godina i za to vrijeme je odlično odigrao tri velike utakmice: Werder, Villarreal i Brugge.

Štoviše, njegovu zimu, proljeće i ljeto, obilježila su teška kršenja klupske discipline, koja bi u nekom drugom slučaju završila letom iz kluba. Ali na Sammira Vaha i Kruno ne smiju jer ne da Mamić. Pa će tako njegova vožnja s promilima "u ofsajdu", nakon čega završi na triježnjenju u policijskom pritvoru, biti objašnjena kao mladenački nestašluk.
Image
Hitman
the King

Postby Hitman » 31.07.2011., 11:06

BIT ĆE PAPRENO :evilsmile

Europske kvalifikacijske skupine za SP 2014:

Skupina A: Hrvatska, Srbija, Belgija, Škotska, Makedonija, Wales

Skupina B: Italija, Danska, Češka, Bugarska, Armenija, Malta

Skupina C: Njemačka, Švedska, Irska, Austrija, Farski Otoci, Kazahstan

Skupina D: Nizozemska, Turska, Mađarska, Rumunjska, Estonija, Andora

Skupina E: Norveška, Slovenija, Švicarska, Albanija, Cipar, Island

Skupina F: Portugal, Rusija, Izrael, Sjeverna Irska, Azerbajdžan, Luksemburg

Skupina G: Grčka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Litva, Latvija, Lihtenštajn

Skupina H: Engleska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Moldavija, San Marino

Skupina I: Španjolska, Francuska, Bjelorusija, Gruzija, Finska
Image
Hitman
the King

Postby Constantine » 31.07.2011., 20:17

Skupina smrti! :?
Neke Arnijeve mudrosti:

My body is like breakfast, lunch, and dinner. I don't think about it, I just have it.
Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer.
I think that gay marriage should be between a man and a woman.
Constantine
I'm back!

Postby Hitman » 31.07.2011., 20:40

Ima vrlo"zanimljivih" grupa, gdje je npr. više podjednakih repki zajedno, i bit će zanimljivo vidit kako će se oni boriti :D

Skupina E: Norveška, Slovenija, Švicarska, Albanija, Cipar, Island

Skupina G: Grčka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Litva, Latvija, Lihtenštajn

a crnogorci ako izbace engleze u ovim kvalama, imat će "bananu" što i iduće kvale igraju s njima :D
Image
Hitman
the King

Postby Hitman » 01.08.2011., 10:53

Hrvatska je porazom otvorila nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu za igrače do 20 godina u Kolumbiji. Izabranike Ivana Grnje u sklopu 1. kola skupine D savladala je Saudijska Arabija s 2-0.

Utakmica je igrana u Armeniji, gradu lociranom nekih 290 kilometara zapadno od Bogote. Bio je sraz u kojem Hrvatska nije iskoristila svoje prilike, dok Saudijska Arabija svoje je, a posebice je bila bolja u drugom poluvremenu. Mario Tičinović, Andrej Kramarić i Zvonko Pamić redom su propustili realizirati kvalitetne prilike za Hrvatsku, dok je jednu od prvih prilika s druge strane u 54. minuti realizirao Yasir Alfahmi u 54. minuti, savladavši Mateja Delača snažnim dalekometnim udarcem. Nakon postignutog gola Saudijci su se ohrabrili, a točku na i postavio je Fhad Almuwallad u 69. minuti.

Da nisam gledao, ne bi reko ništa - ali ostao sam budan do pola 3 zbog njih, da bi vidio šta? Bezidejnost, mlakost, bježanje od duela, loše i neprecizne pasove...sramota, kako za igrače tako i za Grnju (sad mi se potvrdila priča jednog reprezentativca, kako ga igrači ne šljive ni 2% i rade na treninzima šta hoće..).

Jedini koji su koliko toliko zadovoljili - Lendrić koji je prenosio napucane lopte, Tičinović trudio se po boku, konkretniji od Jakoliša, Kelić pouzdan u obrani, Pamić najbolji...ostali su banana!

Delač, Andrijašević (Maglica 72), Kelić, Glumac, Pamić, Ademi, Ozobić (Glavica 46), Tičinović, Jakoliš (Punčec 46), Kramarić, Lendrić

Nigerija – Gvatemala 5-0

Redoslijed: 1. Nigerija 3, 2. Saudijska Arabija 3, 3. Hrvatska 0, 4. Gvatemala 0
Image
Hitman
the King

Postby hyperion » 01.08.2011., 14:42

Možda bi i seniorima dobro došao neki novi trener, naročito ako se ne uspiju kvalificirati.
hyperion
Heroj ulice

Postby Hitman » 01.08.2011., 14:48

Nisam za to, seniorsko smjenjivanje trenera...u rukometu smo potjerali Červera koji je nakon par zlata počeo osvajati srebra i bronce..sad to isto želimo i Biliću, koji je izvrsno vodio repku..
Image
Hitman
the King

Postby hyperion » 01.08.2011., 18:40

Hm, ako se dobro sjećam nismo se kvalificirali na prošlo SP pod vodstvom Bilića, pa zato kažem ako se ne uspije ni sad onda bi trebalo promijeniti trenera.
hyperion
Heroj ulice

Postby Hitman » 01.08.2011., 19:49

hyperion wrote:Hm, ako se dobro sjećam nismo se kvalificirali na prošlo SP pod vodstvom Bilića, pa zato kažem ako se ne uspije ni sad onda bi trebalo promijeniti trenera.

Dašak sarkazma me naveo da ti odgovorim :cool

Ja nisam odvjetnik Bilića, niti njegov rušitelj. Također nisam od onih kojima mediji lako upravljaju i nameću im mišljenja o određenim pitanjima. Vjerujem da nisi ni ti...

Ovako ja gledam na to:

Neplasman na SP 2010. je mrlja u Bilićevoj karijeri. Jer realno, trebali smo tamo biti. No eto, uz neke loše vođene utakmice, plus dosta pehova s ozljedama igrača (što jest-jest, alibi je čvrst) nije uspio. Sad opet imamo neki blackout u igri repke, no nadam se da će to biti mnogo bolje nego li u zadnje dvije predstave.

Ono što me drži da stojim iza Bilića je nogomet koji je repka igrala pod njegovim vodstvom. NIkad ranije nismo srušili toliko jakih repki pod jednim izbornikom kao kad je Bilić preuzeo vatrene...Italija, Engleska x2, Njemačka, pa od manjih: Norveška, Rumunjska, Slovačka, Češka...

Napadački nogomet je njegov argument kod mene. Otto BArić i ekipa bi stavili 7 stopera, pozivali opet neke "lijeve" igrače i rođake..i ispadali bi u skupini od Ekvadora itd.

No opet, svaki posao ima cijenu pa tako i izbornički. Ako ne ponovi neuspjeh, ostaje..ako ponovi - odlazi. Iako mislim da je reko da će otići i ako odu na EP.
Image
Hitman
the King

Postby miha » 02.08.2011., 23:27

Skupine su po meni podjednake.
miha
Heroj ulice

Postby Hitman » 03.08.2011., 09:03

u C, D i I skupinama, favoriti su najizraženiji...ostale su podjednake ;)
nadam se da ćemo opravdat status favorita :D a jedva čekam da krenu te kvalifikacije..ni jednu ne propuštam a već sad mi se motaju ideje gostovanja u Walesu, Škotskoj..
Image
Hitman
the King

Postby miha » 05.08.2011., 02:00

Ne očekujem previše od naših, ali bi htio da me iznenade dobrom igrom.
I ja ću pratit sve tekme koje budu prenosili.
miha
Heroj ulice

Postby Zel Uneec » 05.08.2011., 22:27

naša skupina je prejaka, kao npr. i skupine B i H (heh, kak' je ovo ispalo :D); nemamo niti jednog "laganog" (uvjetno) protivnika poput Lihtenštajna ili Farskih otoka, nego su "slabije" ekipe u našoj skupini Makedonija i Wales, koji i nisu baš tako slabe (OK, nisu ni tako jake, ali opet puno jače od prije navedenih); no, s obzirom na našu ekipu, igrače i potencijal, ne bi trebali na tome tražiti isprike; mislim, pa mi smo nositelji, preuzmimo već i u glavama tu ulogu! nadalje, ako se dosita smatramo elitnom nogometnom zemljom i da možemo igrati uz bok najjačim reprezentacijama (a ja osobno nas takvima smatram), onda isto tako se više ne trebamo stalno bojati nekih jakih skupina i sl.; OK, imamo jaku skupinu i dobre protivnike, ali to ne znači da bi se trebali bojati...

Skupina H: Engleska, Crna Gora...

:lolsign i sad nek mi netko kaže da to nije namještaljka :rolleyes isto je bilo i s nama kad smo nabili Engleze, odmah za iduče kvalifikacije opet u istoj skupini... TTT

BiH ovoga puta ima dosta laganu skupinu i mislim kako ovu priliku nikako ne bi smjeli propustiti, nego ju iskoristiti i konačno se plasirati na SP; Grčku uopće neću komentirati... Slovačka - toplo-hladno repka, nekad odlična, nekad gora od Jedinstva; tako da - put im je otvoren...
Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi je učinio?
Uzet ću čašu spasenja i zazvat ću ime Gospodnje.

(Ps 116, 12-13)
Zel Uneec
Linux Jedi

Postby Hitman » 06.08.2011., 17:10

Zel Uneec wrote: mislim, pa mi smo nositelji, preuzmimo već i u glavama tu ulogu! nadalje, ako se dosita smatramo elitnom nogometnom zemljom i da možemo igrati uz bok najjačim reprezentacijama (a ja osobno nas takvima smatram), onda isto tako se više ne trebamo stalno bojati nekih jakih skupina i sl.

Znaš da isto mislimo! Kao i većina od 4 milijuna "izbornika".. :D

Bit će mi drago da im damo peglu usred BG samo, znaš šta...trebali bi upozoriti našu, američku i albansku ambasadu... :evilsmile
Image
Hitman
the King

Postby Magister » 07.08.2011., 01:50

Mislim da ipak mi nismo favoriti, jer vec jedno vrijeme igra nam je prilicno losa, ali vidjecmeo nakon sto zavrse ove kvalifikacije sto ce se dogoditi, da li ce doci do pozitivnih promjena, a grupa je izuzetno zeznuta.
Imamo dovoljno vremena da mrzimo, ali nemamo dovoljno da volimo jedni druge...
Magister
Dark templar

Postby Gambith » 07.08.2011., 10:44

Nadam se da će Bilić nakon kvalifikacije i nadam se sudjelovanja na EP dić sidro i otić jer nam je potrebno novo riješenje na klupi... Svaka mu čast za EP 2008. ali odonda poštenu utakmicu nisu odigrali...
Image
Gambith
the legen... wait for it... DARY

Postby Magister » 07.08.2011., 12:25

Ne radi se vise o tome je li Bilic dobar decko ili nije, ali stvari ne idu dobro, tako da se moze naci drugo rijesenje i bez da se govori lose o Bilicu. Ne mora uvijek biti pitanje trenera, nekad se igraci jednostavno promijene u novim sredinama i trener vise nema kontrolu. Nije se to dogodilo smao nama, jos je bilo velikih reprezentacija koje se nisu kvalificirale na velika natjecanja. Samo s tim igracima koje sad imamo ne bi trebali propustati velika natjecanja.
Imamo dovoljno vremena da mrzimo, ali nemamo dovoljno da volimo jedni druge...
Magister
Dark templar

Postby Gambith » 07.08.2011., 12:46

To promjene koje se dogode je zato sto se bilic krivo postavio mozda prema njima ;)
Image
Gambith
the legen... wait for it... DARY

Postby miha » 07.08.2011., 13:31

Bivši igrači su rijetko kad dobri treneri.
miha
Heroj ulice

Postby Hitman » 08.08.2011., 11:09

Bunch of shit, I must say..

Nekako bi se najviše složio s Magistrovom tezom, da može biti do igrača, koji su se eto potkožili i amen. Slabije daju na terenu sad nego li ranije...razlozi su svakojaki, a mi možemo samo nagađati ;)

Luka se npr. čudi kako im Maksimir zviždi (Grčka 0:0), a odigro je (kao i ostali!) loooše. Pa u Tottenhamu mu ne zvižde jer tamo izgara i gine, Kranjčar je blistao dok nije igrao za klub, znači inat je bio njegov pogon (iako mislim da on uvijek daje 100%), Joe je bez igre u klubu sad duže vrijeme, ljevog beka nemamo, desno Srna vuče i prečesto solira, Raketa kad zablista i nađe super klub, ozljedi se...Dudu već 3 godine nije riješio utakmicu, golmana standardnog nemamo...

Bilićev način vođenja repke - aka. "zbliženost s igračima" bila je glorificirana ideja na početku mandata, u medijima smo veličali njegov pristup, koji je nazvan "roditeljski", nešto slično kao Ferguson u Unitedu, zbog čega ga navijači i danas vole, što se prema igračima odnosi roditeljski, voli ih kao svoje, a u isto vrijeme je strog i pravedan (Ludnica, Šerić, Vida...)!

Zbog tog psihološkog pristupa je tražen u mnogim klubovima engleske, zna kako se odnositi prema njima. U prvom mandatu, ONI su mu znali vratiti to, odličnim igrama i rezultatima. Sad je priča malo promjenila konture...naime, svaki roditelj s vremenom ima problema sa svojom djecom, pa je tako i naš izbornik očito naletio na "pubertetske godine" većine igrača... ja mislim da je tu trulo i da tu treba tražiti rješenje...

Nije on "oglupavio" kao trener, niti je promjenio 80% glavnih igrača pa da igra šteka. Taktički je priznat odavno, jer složene i igrom uvjerljive pobjede kontra Engleza i Njemaca + Talijana mnogo govore o njemu kao taktičaru.
Ne postavlja igru defanzivno, već odveć ofenzivno, a zašto to ne teče kako treba, treba pitat njega ali ponajviše mega-zvijezde koje na terenu to (ne)pokazuju...

Mnogi govore kako je Robi Prosinečki postavljao taktiku i ostalo, pa je sve štimalo u repki. Yap right, isto tako su govorili za Smajlagića i Červara, a sad Pipo doslovno šamara igrače Bosne, dok se Červer povukao u mirniju sredinu...je Žuti kralj, vidi se kako lijepo vodi zvijezdu, ali njegovo spominjanje u kontekstu nesposobnosti izbornika Bilića je još jedan način od podmetanja nogu Biliću (Žuti, Sammir, Jurić, nula dinamovaca u repki...).

Možda bi stvarno bilo super da Bilić ode na KRAJU kvalifikacija, pa nek' nas preuzme Cico (opet će Niko igrat jer tata vodi repku), kojeg ćemo razapet nakon 0:0 s Škotskom u Glasgowu zato što je noć prije slagao savršenu taktiku s naj-frendom Jack Daniel'som i njegovim pomoćnikom mister Johnnie Walkerom. Ako nas uzme Her Otto von Barić, gledat ćemo školski nogomet sa sedam stopera u prvih 11. Ivanković, čovjek bez karaktera, kojem ćemo uvijek moći spominjat majku (kao što je činio Mamić) i on će nas svjedno voljeti...

O Bože, pa sva trojica su dinamovi dečki, zašto me to čudi?! Pa Mamić gura (a kog on pogurne, taj prolazi 100%) svaki tjedan drugog kandidata. Štimcu je isto obećao mjesto izbornika, ali samo da se jadnik povuče iz HNS utrke..inače, gadno ga je za...hmmm. Valjda uz lošu igru, manjak plavaca, smeta što je Bilić "tovar", pa je opet red da izbornik bude Plav. A mediji to gutaju, potom serviraju prostom puku i eto ga..

Ako bi se morao prikloniti nekom drugom, bio bi to jedan jedini, neuništivi izbornik Ćiro Blažević. Ako ove igrače treba SAMO razdrmati, onda bi on bio pravi za taj posao. Taktičko-tehnički, ovi igrači znaju sve..samo im treba gadan motivator ala Ćirohito. Moj glas njemu :yeah

Za kraj... Miha, tvoja rečenica je samo novinarska floskula ;) koju se nažalost prečesto rabi. Jer bivši igrači su bili Cruyff, Luxemburgo, Beckenbauer, Bobby Charlton, Dalglish, Deschamps & Blanc, Klinsmann, van Basten, del Bosque, Guardiola, Van Marwijk, Ancelotti, Lobanovski, Trapattoni, Capello i da više ne nabrajam, trener koji je bio jako dobar igrač, osmislio je ono što se danas zove totalni nogomet, kojeg je FIFA proglasila trenerom stoljeća - Rinus Michels.
------------------------------------------------------------------------------------
Slaven Bilić za prijateljsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u srijedu u Dublinu (20.45) ne računa na Nikicu Jelavića i Milana Badelja.

- S Nikicom je takvo stanje da nije spreman igrati, koljeno ga boli, osjetio je probleme i prije subotnje utakmice s Chelseajom, a nakon pregleda u ponedjeljak znat će se točna dijagnoza i prognoza povratka, dok Miki ima problema s tetivama, pa će nakon što ga pregleda naš liječnik dr. Jurica Rakić dobiti poštedu od ove akcije - kazao je naš izbornik, koji neće zvati nikog novog, pa će tako iz Zagreba na put samo s Runjom, Subašićem i Vrsaljkom.

Većina ostalih stići će u Irsku prije večernjeg treninga u ponedjeljak, a na popisu su: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Modrić, Kranjčar, Iličević, Perišić, Eduardo, Kalinić, Mandžukić, Petrić i povratnik Olić.
Image
Hitman
the King

PreviousNext

Return to Sportski kutak